Meditaatiosta


Puhun meditaatiosta. Tämä on meditatiivinen ympäristö (viitaten ritriittipaikkaan, jossa puhe pidettiin). Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa että paikka on otollinen henkisille harjoituksille. Tämän paikan ihmiset ovat rakentaneet meditaatiolle otollisen paikan. Suotuisa ympäristö, rauhallinen ympäristö voi  parantaa meditaatiota; paikka jossa hienosyiset värähtelyt hallitsevat, rajasisia (muuttuva,liikkuva) on vähemmän ja tamasisia  (staattinen, jähmeä) vielä vähemmän. Mutta meditaation aikana ei joudu työskentelemään pelkästään ulkoisen ympäristön kanssa vaan oman itsensä kanssa. Ihmisen ei tarvitse ainoastaan voittaa ympäristöön liittyvät esteet – saasteet, melun, jännitykset – vaan hänen täytyy kohdata sisäiset ristiriidat, sisäiset taistelut, mielen taipumukset viipyä ulkoisissa kohteissa, mielen taipumukset jäädä kiinni tuttuihin ajatusmalleihin, jotka ovat jonkinverran virheellisiä, mielen taipumukset havainnoida vanhojen mallien mukaan, jotka ovat ajastaan jäljessä eivätkä sovi yhteen syvemmän todellisuuskäsityksen kanssa. Nämä ovat ongelmia joita ihminen kohtaa meditaation aikana.

Siis vaikka ympäristö on otollinen, täytyy sinun silti painia oman mielesi kanssa jotta voisit rauhoittaa ajatukset ja tehdä mielestäsi kirkkaan ja liikkumattoman kuin syvä järvi, jonka pintaa tuulet eivät kosketa. Ja sitten sinun tulee osata sukeltaa hyvin syvälle olemuksesi syvyyksiin, ohi kaikkien pinta-ajatusten, pintahavainnoimisen, pintakokemusten, syvemmälle oman itsesi hiljaisuuteen. Siellä huomaat että ei ole eroa sen välillä mitä sinä olet ja mitä muut ovat. Siellä tulet huomaamaan että sinä ja kaikki olennot ovat osa yhtä ilmenemismuotoa, yhtä ääretöntä jumalaisen rakkauden ilmenemismuotoa. Siellä sinä huomaat olevasi loistava, tahraton, ajatusten ulottumattomissa, ominaisuuksien tuolla puolen, kirkas, ikuisesti loistava. Siellä tapaat sen mikä on sisimmäinen olemuksesi, loistava ikuinen rauha.

Muunna tuo sisäisen itsen kokemus tietoiseksi ilmaukseksi. Anna jokapäiväisen elämäsi pinnallisten identiteettien sulaa tuohon valtamereen sisälläsi. Kastele itsesi jumalaisuuden pehmeässä loistavassa valossa. Anna sen kostuttaa koko kehosi, koko olemuksesi, kunnes sinussa ei ole mitään muuta kuin jumalaisuus, kunnes et löydä itsestäsi muuta identiteettiä kuin tuon hiljaisen valon, tuon jumalaisen äärettömän rakkauden virran, autuuden valtameren. Anna identiteettisi  liittyä tuon jumalaisuuden kanssa, koska kaikki muut identiteetit ovat pelkkää harhaa, vääriä mielikuvia joita olet omaksunut ja olettanut niiden olevan todellisia.

Rohkaisen teitä etsimään tuon sisäisen olemuksen itsestäsi ja samaistumaan siihen täydellisesti. Kaikki ajatukset jotka liittyvät johonkin vähäisempään ovat vääriä uskomuksia. Sinä olet tuo kaunis ilmentymä, tuo jumalainen valo, tuo hiljaisuus. Sinä olet Ääretön Olemus joka nauttii ihmisenä olemisen kokemuksesta. Niinpä mene syvälle olemuksesi alkulähteeseen, valtamereen.
Tässä maailmassa on paljon ihmisiä jotka ovat eläneet elämänsä Korkeinta Ilmenemismuotoa palvellen. Jotkut ovat tehneet niin etäältä ja sanoneet sitä palvoen: ”Oi, Korkein olet mahtava. En voi mitenkään koskettaa Sinua, mutta palvelen Sinua.” He ovat hyvin palvelumielisiä ihmisiä, oikein hyviä ihmisiä. Mutta he asettavat välimatkan itsensä ja Korkeimman väliin, ja tuo etäisyys on lopulta kärsimyksen lähde.

Niinpä olisi parasta turvautua lähestymistapaan joka ei aseta mitään välimatkaa itsesi ja Korkeimman välille. Palvelet Korkeinta koko olemuksellasi, sinä asetat ihmisyytesi Korkeimman palvelukseen. Mutta samalla oivallat että Korkein ei ole sinusta kaukana. Se ei ole korkeilla vuorilla, syrjäisessä paikassa, jossakin erityisessä paikassa. Se on kanssasi 24 tuntia vuorokaudessa. Tuo jumalaisuus on aina kanssasi, aivan vierelläsi, niin lähellä että et voi huomata mitään välimatkaa. Olet vain unohtanut kiinnittää siihen huomiotasi. Korkein on aina kanssasi, äärettömän rakkauden syli on aina avoinna. Hän on aina valmis ottamaan sinut syliinsä ja viemään sinut  äärettömän rakkauden kotiin. Lapseni, sinun tulee vain pyyhkiä pöly silmistäsi, jotta voisit nähdä Hänet todellisessa muodossaan ja mennä Hänen kanssaan. Sillä ei ole mitään mikä pidättelisi sinua, olet vain luullut että se ei ole mahdollista. Mutta se ei pidä paikkaansa. Sinun on mahdollista ja  sinun synnyinoikeutesi on paljastaa totuus sisältäsi.

Sadhanaa varten on kolme kohtaa jotka on tärkeää muistaa. Ensimmäinen on suotuisa ympäristö, erityisesti meditaatiota aloiteltaessa. Toiseksi Yaman ja Niyaman seuraaminen auttaa suuresti meditaatioharjoituksissa, sillä vaikka ympäristö olisi hyvin rauhallinen ja ihana, hyvin otollinen, jos mieli ei ole puhdas, tilanne ei ole otollinen. Siispä ympäristön tulee olla suotuisa. Pidä keho puhtaana, mieli puhtaana, noudata Yamaa ja Niyamaa ja tee meditaatiota vähintään kahdesti päivässä. Kolmas kohta on että pitää mielensä aina suunnattuna Korkeimpaan sisälläsi. Jokapäiväisissä askareissa, työpaikalla, matkoilla, aina ajattele Häntä, aina ajattele Korkeinta.

Ei ole olemassa mitään paikkaa mikä ei olisi henkinen, sillä tuo jumaluus on tämän ilmentyneen maailmankaikkeuden jokaisessa molekyylissä. Ei ole olemassa mitään paikkaa tai asiaa joka olisi jumalaisen ilmaisun ulkopuolella. Et voi jättää Korkeinta vaikka kuinka yrittäisit. Hän on aina mukanasi. Voit katsoa sivulle ja kuvitella että hän ei ole kanssasi, mutta silti hän on kanssasi. Hänen armonsa lankeaa aina  päällesi kuin lempeä sade. Levitä kätesi ja tunne se.

Ole siunattu. Parama Purusa ohjaa sinua aina ja hänen rakkautensa on aina kanssasi.