Ennen tapaamista meditaatio-ohjaajan tai -opettajan kanssa on hyvä tutustua joogan eettisiin periaatteisiin ja muihin henkisiin harjoituksiin.

Tapaaminen meditaatio-ohjaajan kanssa

Meditaatio-ohjaajalta saat henkilökohtaisen ns. Nama-mantran ja meditaatiotekniikan, jonka avulla päivittäinen meditaatiosi onnistuu hyvin. Parhaimpaan tulokseen pääset, kun meditoit kahdesti päivässä, aamuin ja illoin.

Tapaaminen meditaatio-opettajan kanssa

Meditaatio-opettajalta sinun on mahdollista saada seuraavat 6 harjoitusta parin kuukauden välein, jos meditaatiosi on säännöllistä.

1. Iishvara Pranidhana, mielen suuntaaminen Korkeimpaan

Ensimmäisellä tapaamisella saat meditaatiotekniikan, johon kuuluu henkilökohtainen mantra ja keskittymischakra. Harjoituksessa mieli vedetään pois ulkoisesta maailmasta, omasta kehosta ja keskitetään se yhteen pisteeseen ja yhteen ajatukseen Korkeimmasta Tietoisuudesta. Henkilökohtainen Ishta-mantra auttaa ohittamaan alitajunnasta nousevien ajatusten ja mielikuvien virran ja tasoittaa mielen levotonta värähtelyä. Meditaatioharjoitus auttaa mieltä puhdistumaan polttamalla pois sinne kerääntynyttä “likaa”, joka estää mieltä laajentumasta.

2. Madhuvidya, suloinen tieto

Toista harjoitusta kutsutaan Madhuvidyaksi eli “suloiseksi tiedoksi”. Saat toisen henkilökohtaisen mantran, ns. Guru Mantran, joka muistuttaa päivittäisessä elämässäsi, että kaikki on Korkeimman Tietoisuuden ilmentymää ja auttaa mm. lopettamaan takertumisen toiminnan tuloksiin. Mantran sisäistäminen vaikuttaa myös siihen, ettei karmankoriin kerry lisää samskaroita, tekojen vastavaikutuksia.

3. Tattva Dharana, elementtien vahvistaminen ja puhdistaminen

Tämän harjoituksen avulla vahvistetaan ja puhdistetaan chakrojen säätelemiä aineen perustekijöitä kehossa ja tehdään kundaliinin eli henkisen energian hallittu nousu helpommaksi. Chakrat ovat sisäisiä psyykkisiä energiakeskuksia, jotka säätelevät ihmisen fyysistä, psyykkistä ja henkistä puolta.

4. Pranayama, vuorosierainhengitys

Henkilökohtainen pranayama-harjoitus  eli vuorosierainhengitys antaa keholle lisää pranaa eli vitaalienergiaa sekä lisää mielenvoimaa ja keskittymiskykyä meditaation aikana. Harjoitus on hienosyinen ja turvallinen.

5. Chakra Shodana, chakrojen puhdistus ja tasapainotus

Harjoituksessa puhdistetaan ja tasapainotetaan chakroja ja kehon hienosyisiä energiakanavia. Chakroja värähdytetään käyttämällä omaa mantraa erityisellä menetelmällä. Tämä harjoitus rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, jolloin voidaan saavuttaa syvempiä meditaation tiloja.

6. Dhyana, mielen jatkuva virta meditaation kohteeseen

Kuudetta harjoitusta voisi verrata mielen jatkuvaksi virraksi meditaation kohteeseen. Se kehittää hartauden ja rakkauden tunnetta.