Shrii Shrii Anandamurtin vuonna 1961 julkistama Ánanda Su´tram sisältää 85 sanskriitinkielistä sutraa. Ne ovat tiivistelmä hänen opetuksistaan maailmankaikkeudesta, mielestä, sielusta ja terveen yhteiskunnan perustamisesta –  sutrien muodossa.

 Ánanda Su´tram-tulkintoja

Meditaatio-opettajakoulutuksessa opiskelijat saivat tehtäväkseen tulkita mielisu´triaan. Tässä Jaana Karjalaisen eli Yogesvarin kaksi lempisutraa.

2.3. SUKHAMANANTAMÁNANDAM
”Ääretöntä onnellisuutta kutsutaan ánandaksi eli autuudeksi.”

Etsimme loputonta onnellisuutta, vähäinen määrä ei tyydytä ketään. Mutta onnellisuus, joka tulee ulkoisesta maailmasta, on rajallista. Se ei voi loputtomiin tyydyttää mielen tarpeita. Mieli saa nautintoa kohteesta niin kauan kuin kohde vastaa mielen samskaroita (Samskarat ovat mieltä ja kehoa koskevia muistoja, jotka vaikuttavat siihen, miten koemme nykyhetken. Mikään ei ole sattumaa.). Kun yksi samskara on sammutettu, mieli juoksee jo toisen kohteen perään!

Etsimme jatkuvasti näitä sopivia kohteita onnellisuuden tavoitteluun. Ennemmin tai myöhemmin kuitenkin ymmärrämme, että tämä rajallinen maailma ei voi koskaan tuoda meille loputonta onnellisuutta. Ääretöntä onnellisuutta kutsutaan ánandaksi eli autuudeksi. Tämä rajaton onnellisuus on tila maallisten ilojen ja murheiden tuolla puolen. Rajaton onnellisuus ylittää aistinelinten rajat, on sisällämme, ja saavutettavissamme aina!

”Kuinka voit löytää tien sisäisen itsen luo? Eikö tämä tapahdu Korkeimman armosta ja rakkaudesta? Käytä hetki aikaa hiljentääksesi mielesi rauhattomuus ja vaivu sielusi hiljaisuuteen. Tämä on elämäsi suurin mahdollisuus. Sielusi hiljaisuudesta voit löytää syvimmän täyttymyksen.”
– Hiljaisuuden kuiskaus

10.3 VÁDHÁ SÁ YUS´AMÁNÁ SHAKTIH SEVYAM´ STHÁPAYATI LAKS´YE.

“Juuri vastoinkäymiset ovat niitä auttavia voimia, jotka tuovat ihmisen henkiselle tielle.”

Haasteita ja esteitä ei pidä pelätä ja vältellä. Ne ovat suurimpia ystäviämme henkisellä polulla, kun kohtaamme vastustavan voiman, joka hidastaa edistymistämme. Meidän täytyy nähdä vaivaa ja liikkua kuitenkin eteenpäin. Voima lisääntyy esteen ylittämällä. Tällä tavalla Korkein lahjoittaa meille voimaa kurkottaa häntä kohti. Vaikeudet pakottavat meitä lisäämään omaa energiaamme! Ilman esteitä emme edistyisi!

Ymmärtääksemme Korkeinta meidän täytyy taistella loputtomasti tamagunaa, staattista voimaa vastaan. Emme saa jämähtää paikoillemme! Tällöin olisimme antaneet periksi ja lopettaneet edistymisen ja kasvun. Tunnistatko itselläsi tai läheisilläsi olleen seuraavanlaisia ajatuksia? Unelmista luopuminen, kyynistyminen, katkeroituminen, toisten unelmien mitätöiminen oman totuuden lukkoon lyömisen vuoksi. Toivottavasti nämä ovat olleet vain ohimeneviä..

Tantran (intuitiivinen tiede) luonteeseen kuuluu, että se luo rohkeutta. On mahdotonta muuttaa hiomatonta ajatusta hienosyiseksi ilman taistelua. Jokainen tietää tämän omalla kohdallaan. Elämän ja elämien varrella omaksumiemme uskomusten muuttaminen vaatii valtavasti työtä, opiskelua, mielen taivuttelua ja kertausta kertauksen perään. Uskomukset, jotka on ajettu hermostoomme ja ovat osa persoonaamme, vaativat muuttuakseen jonkin osan meistä muuttumisen pysyvästi. Tämä synnyttää meissä vihaa, pelkoa ja taistelua.
Meille on annettu meditaatioharjoitukset avuksi henkiselle tiellemme. Ne ovat voimanamme esteiden ylittämisessä, auttavat pehmentämään niitä. Ne myös antavat meille syvemmän ymmärryksen vastoinkäymisiimme.

” Vastoinkäymiset pelkästään auttavat Sadhakaa (henkistä kokelasta) eteenpäin. Niiden voittamisen kautta Sadhaka saavuttaa tavoittelemansa päämäärän.”

” Iloitse parhaasi mukaan tietäen, että Hän pitää sinusta huolta. Hän pystyy ratkaisemaan ongelmat, vaikka ne olisivat vuorenkorkuiset ja ylivoimaiset sinulle. Anna taakkojesi pudota Hänen käsiinsä.”
– Hiljaisuuden kuiskaus

Love and blessings, Yogesvari