Joogan psykologiaa – Elämänohjeita ja inspiraatiota henkiselle tielle

25,00 

Joogan ikivanhaan kokemusperäiseen käsitykseen pohjautuva näkemys ihmisestä haastaa modernin psykologian ihmiskuvan, haastaa sen tutkimaan älyn ja tunteiden, kaikkien kognitiivisten toimintojen lisäksi henkisyydeksi kutsutun ilmiön olemusta ja vaikutusta ihmisen psyykeen.

Osasto:

Kuvaus

Toimittanut Liisa Kannisto. Suomennos ja editointi Leena Juvonen ja Liisa Kannisto.

Koko A5, 240 sivua

”Ihmisen kärsimykseen on monta syytä, mutta vain yksi ratkaisu: poistaa tunne, että on erossa Alkulähteestä.”
Anandamaetreyiin välittämä intuitiivinen viesti

Maetreyii Nolanin eli Anandamaetreyiin ja Marc Nevasin eli Bhavanandan intuitiivisesti välittämät viestit syventävät henkisen mestarin Shrii Shrii Anandamurtin (1921-1990) antamaa idän henkistä filosofiaa ja elämänohjeita. 

Joogan ikivanhaan kokemusperäiseen käsitykseen pohjautuva näkemys ihmisestä haastaa modernin psykologian ihmiskuvan. Se haastaa tutkimaan älyn ja tunteiden, kaikkien kognitiivisten toimintojen lisäksi henkisyydeksi kutsutun ilmiön olemusta ja vaikutusta ihmisen psyykeen. Tämä kirja ei tartu vain nykypsykologian tuntemiin ihmismielen ongelmiin, vaan auttaa näkemään kaikkien ongelmien ja pelkojen taustalla olevan perimmäisen syyn, tunteen erillisyydestä. Kirja antaa käytännön ohjeita mielen ei-toivottujen ominaisuuksien kohtaamiseksi ja hallitsemiseksi sekä mielen suuntaamiseksi ihmisen sisimpään Itseen, kaikkialliseen universaaliseen Tietoisuuteen. Kirja tarjoaa inspiraatiota meditaatioon, henkisen tien kulkijalle ja avaa näkymiä planeettamme tulevaisuuteen ja sen kollektiiviseen mieleen.

Kirja-arvioita

” Ihmisen psykologiasta on kirjoitettu valtaisa määrä erinomaisia tieto-, tutkimus- ja opetusteoksia. Tämä teos ei varsinaisesti kuulu joukkoon. Tämän ikivanhaan joogafilosofiaan perustuvan teoksen välittämä kuva on tarkkavaistoinen ihmisyyden syväluotaus ja samalla fransiskaaninen luomakunnan ylistys. Joogan psykologiaan ei sisälly pelkästään psyko-fyysinen puoli, se kattaa ihmisen kaikki tasot, mukaan lukien henkinen. Sydämen ja tunteen kautta voidaan koskettaa niin luonnon elämää ja vaikkapa kasvien olemusta kuin ihmisen sisäistä totuutta, johon ei ole pääsyä rationaalisin keinoin. Hartaudellisten tunteiden kautta avautuvat ovet viisauteen ja kaiken ykseyteen lempeällä, joskus selittämättömällä tavalla.”

Leena Juvonen

 

” Heti kättelyssä on sanottava: tämä on arvokas kirja. Joogan psykologiaa-kirjan seitsemässä osassa käsitellään joogan ihmiskuvaa (chakrat, vritit, karma, reinkarnaatio jne), käytännön psykologiaa, henkisten harjoitusten tärkeyttä, inspiraatiota henkiselle tielle, yhteyttä luontoon ja visioita tulevaisuudesta….. Kirja tuntuu luontevalta kokonaisuudelta eikä yksittäisten osien summalta ja kirjan osat vievät lukijaa koko ajan eteenpäin. Erityisesti pidin yamaa ja niyamaa käsittelevästä osasta, missä suomalaiset joogaajat pääsevät maanläheisesti, mutta viisaasti ääneen. Tätä kirjaa on tehty ajatuksella ja suurella rakkaudella. Joogan psykologiaa on tärkeä lisä Suomen joogakirjallisuuteen.

Måns Bro, Ananda-lehden päätoimittaja (otteita kirja-arviosta)

 

Lisätiedot

Paino 0.420 kg
Mitat 21.0 × 14.8 × 1.5 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Joogan psykologiaa – Elämänohjeita ja inspiraatiota henkiselle tielle”