Joogan viisautta tantratieteen valossa

35,00 

Teos esittelee joogan ikivanhan tieteen, tantran, peruskäsitteitä pääasiallisesti intialaisen henkisen mestarin Shrii Shrii Anandamurtin (1921-1990) puheiden ja kirjoitusten pohjalta.Teos pyrkii antamaan mm. vastaukset kysymyksiin, mistä ja miten maailma on syntynyt, mikä on ihmisen tarkoitus ja päämäärä.

Osasto:

Kuvaus

Koonnut Liisa Kannisto. Käännös ja editointi Liisa Kannisto ja Leena Juvonen.

Koko A5, 352 sivua.

Kirjan teksti pohjautuu Shrii Shrii Anandamurtin (1921-1990) puheisiin ja kirjoituksiin. Toisena tiedonlähteenä on käytetty Anandamurtin seuraajan, amerikkalaisen Maetreyii Nolanin välittämiä intuitiivisia viestejä, jotka tuovat lisävalaistusta joogafilosofian teoriaan ja käytäntöön. Teos pyrkii antamaan vastaukset kysymyksiin, mistä ja miten maailma on syntynyt, mikä on ihmisen tarkoitus ja päämäärä. Teoksessa kuvataan mm. ihmiskehon hienosyistä olemuspuolta, kundaliinivoimaa, chakroja, mielen syvempiä tasoja ja universumin hienosyisiä ulottuvuuksia. Se selittää karman lain, kuoleman ja jälleensyntymän käsitteet nykyajalle sopivassa muodossa. Teos valottaa myös Gurun roolia sekä luo katsauksen planeettamme tulevaisuuteen.

Teos sopii kaikille, jotka haluavat tutustua syvemmin idän ikivanhaan viisauteen – siihen tietoon, joka on joogan ja meditaation takana. 

Kirjan luvut

1. Tantra, valaistumiseen johtava tiede

2. Ihmisen henkinen tie

3. Brahmachakra, teoria maailmankaikkeuden synnystä, kehityksestä ja päämäärästä

4. Mikrovita – pienin elävä hiukkanen

5. Karman laki, samskara ja jälleensyntyminen

6. Naadit, chakrat ja kundaliini

7. Tanmatrat, indriyat ja pranendriya (aineen pienin hiukkanen, aistinelimet ja kuudes aisti)

8. Mielen tasot eli koshat

9. Kosmisen Mielen tasot eli lokat

10. Kuolema ja mitä sen jälkeen

11. Syntymä

12. Guru tantrassa

13. Teknologiasta ja planeetan tulevaisuudesta

”Henkisyys antaa ihmiskunnalle sellaisen hienosyisen ja mahtavan voiman, jolle mikään muu voima ei vedä vertoja. Sen tähden tulee henkisyyden pohjalta kehittää rationaalinen filosofia, jonka avulla käsitellään aikamme fyysisiä, psykologisia ja yhteiskunnallisfilosofisia ongelmia.”      

Shrii Shrii Anandamurti

 

Lisätiedot

Paino 0.5 kg
Mitat 21.0 × 14.8 × 1.8 cm