Henkinen filosofia

Henkinen filosofia selittää mm. maailmankaikkeuden alkuperän ja päämäärän, jälleensyntymisteorian, syyn ja seurauksen lain, evoluutioprosessin, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Se selittää mistä ihminen on tullut ja mikä on hänen päämääränsä, mistä erilaiset ilmiöt ja kokemukset johtuvat, se kuvailee millainen on ihmismielen rakenne ja tietoisuuden eri tasot.

"Ihminen ei ole pelkästään fyysinen olento; hän on jotain hienosyisempää, suloisempaa, viehkeämpää, kiehtovampaa."

Muinaiset joogit oivalsivat että ihminen ei voi saada ikuista onnea mistään mitä saavuttaa tässä maailmassa. Ja niinpä he kehittivät joogan harjoitukset, jotta ihminen voisi ratkaista tuon ihmisen elämän perusongelman, peruskysymyksen.  Tarpeet ja takertumiset synnyttävät kärsimystä. Se mikä tuo mielihyvää tänään, voi tuoda tuskaa huomenna. Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on löytää rauha ja onni, joka on kestävää. Muinaiset joogit oivalsivat että ihmisen kärsimyksen alkulähde on tunne erilläänolemisesta, tunne yksilöllisyydestä. Niinpä kehitettiin joogatiede, jotta voitaisiin poista tuo tuska, joka on kaikkien muiden tuskien ytimessä.

Todellinen vapaus on sitä, että ihminen hylkää kaikki rajoittavat käsitykset oman itsensä pienuudesta ja oivaltaa olevansa ikuinen, puhdas ja kuolematon, ja että olemassaolon todellinen alkuperä on tuo kaikkein hienosyisin Itse. Vähäisemmät identiteetit putoavat pois, ja ihminen on vapaa. Niinpä jooga on tiedettä, joka vapauttaa ihmisen tietämättömyyden ja karkeuden kahleista (Tantra: tan = pimeys, karkeus, tra= vapauttaa).

Tantrasta on peräisin tieto kundaliinista, chakroista ja nadeista. Tantran opit ovat aina olleet salaisia koska kundaliinvoiman nostattaminen ilman pätevää ohjausta voi olla vaarallista. Tantraan kuuluu  myös mantra-tiede, äänen tiede. Mantroilla voidaan vaikuttaa kehoon ja myös fyysiseen maailmaan. Myös siksi tantran opetukset on haluttu pitää salaisina, koska mantroja on voitu käyttää sekä hyvään että pahaan. Perinteisesti opetuksia annettiin vain oppilaille jotka olivat niiden arvoisia.

Intuitiiviset viestit

Takaisin ohjelmaluetteloon