Sydämesi on lapsen sydän


Ihmissydän on hyvin herkkä, hyvin haavoittuvainen. Niinpä ihmiset usein piilottavat sydämensä ajatustensa, käsitteidensä, uskomuksiensa ja mielipiteittensä alle. Näiden avulla he luovat hyvin käteviä mielikuvia suojellakseen itseään tunteiden haavoittuvuudelta, suojellakseen itseään rakkaudentarpeensa haavoittuvuudelta, suojellakseen itseään oman sydämensä yksinkertaisuudelta. Sillä jos he sallivat itsensä tunnistaa oman sydämensä yksinkertaisuuden, he oivaltavat että he ovat haavoittuvia, haavoittuvia ihmisiä, hyvin haavoittuvia. Jokainen on haavoittuva kuten pieni lapsi, joka tarvitsee rakkautta, arvonantoa, huolenpitoa, kosketusta, sylissä pitämistä, olla jotakuta lähellä, rakkautta.

Kukaan ei halua tuntea, että kaikki muut ovat hyvin tärkeitä ja että hän on se joka on tarpeessa. Niinpä useimmat kehittävät luonnostaan suuren egon. He pukevat sen ylleen. He näyttävät sitä kaikille. He sanovat: ”Minulla on tohtorin arvo, tiesitkö? Olen sitä, olen tätä. Olen sen ja sen alan ammattilainen. Olen suuri sannyasi (henkisyydelle omistautunut henkilö). Olen suuri se ja se.” Ja niin voi tehdä jokaiseen vaikutuksen. Ja tehtyään vaikutuksen muihin ihminen toivoo että muut välittäisivät hänestä, kunnioittaisivat häntä, huomaisivat hänet.

Mutta Parama Purusa (Korkein Tietoisuus) on erilainen. Hän huomioi kuka sinä todella olet eikä sitä mitä esität muille. Hän huomaa sydämesi suloisuuden. Hän huomaa haavoittuvan, pienen henkilön tuon hahmon alta, jota esität muille. Hän näkee tarpeen sydämessäsi. Hän näkee, Hän tuntee tuskan, kaipauksen, haavoittuvuuden.

Rakastaako Hän sinua vähemmän sen takia? Ei. Hän rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Hän rakastaa sitä henkilöä joka olet sisimmässäsi. Ei ole merkitystä kuinka pitkä ansiolistasi on, Hän ei välitä siitä. Se ei tee Häneen mitään vaikutusta. Vain sydämesi laatu tekee Häneen vaikutuksen, ei mikään muu. Sillä ei ole merkitystä mitä olet tehnyt ja mitä et. Vaikka olisit tehnyt joitakin virheitä, mitä siitä. Kunhan teet vain parhaasi korjataksesi ne. Mutta nuo virheetkään eivät voi pitää sinua Hänestä erillään, sillä Hän ei katso ansiolistaasi eikä analysoi epäonnistumisiasi. Hän katsoo sydämesi vilpittömyyttä, rakkautta sisälläsi.

Tunnetko kaipauksen sisälläsi? Tunnetko sen pienen lapsen, sen joka on haavoittuvainen, sen jolla on tarpeita? Sen Hän näkee, ei sitä vaikuttavaa ansiolistaa jonka näytät muille. Hän näkee sisäisen ihmisen. Ja Hän pitää aikalailla näistä haavoittuvista lapsista. Hän pitää heistä aikalailla.

Sydämesi haavoittuvuudessa, tuossa pienessä ja yksinkertaisessa henkilössä kaikkien mielen luomien rakennelmien alla asuu Suuren lapsi, lapsi jolla on kyky tuntea suuruus. Sillä se lapsi, jonka sydän on avoin, jonka rakkaus tulee pinnalle,  pystyy tuntemaan jumalaisen läsnäolon. Sellaiseen sydämeen Jumalainen Olemus voi  mennä. Sellaiseen sydämeen voi tuo Jumalainen Olemus asettua ja vuodattaa loistonsa tuon ihmisen tunteisiin, läpi tuon ihmisen sydämen. Sillä kun ihmisen sydän on avoin, haavoittuvainen rakkaudesta, silloin hänellä on kyky tietää mitä rakkaus on.

Ja tuo Korkein Olemus rakastaa jokaista suuresti. Hänen rakkautensa sataa aina päällesi kuin lempeä sade. Hänen rakkautensa on vailla ehtoja. Hän ei mieti oletko sen arvoinen vai et. Hän rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Hänen rakkautensa on vailla ehtoja.

Mutta useinkaan elävät olennot eivät kiinnitä siihen huomiota. He ovat peittäneet sydämensä, ja heidän mielensä askartelee niin monien erilaisten ajatusten, ideoiden ja uskomusten kanssa. Heillä ei ole aikaa huomata Häntä. Heillä ei ole aikaa huomata tätä lempeää rakkautta joka sataa heidän päälleen, heidän sisälleen, heidän lävitseen. He unohtavat Hänet. Ja mitä Hän voi tehdä kun he unohtavat Hänet? Hän voi vain odottaa, sillä enemmin tai myöhemmin he muistavat jälleen. He muistavat, ja sitten he itkevät. He tuntevat tuon pienen ja haavoittuvan osan itsessään ja he alkavat itkeä Häntä: ”Oi Korkein, tule luokseni! Tule luokseni! Olen ollut mieleni autiomaassa niin monta vuotta. Nyt haluan olla kanssasi. Haluan Sinut uudelleen elämääni. Haluan oppia tuntemaan sinut.” Näin he itkevät. Ja kun lapsi itkee, mitä Korkein tekee?

Itse asiassa Hän on aina ollut heidän kanssaan. Mutta kun lapsi on ollut kiinnostunut muista asioista, ei hän ole pystynyt saamaan yhteyttä tähän hiljaiseen pieneen itseen ja jumalaiseen rakkauden virtaan, lempeään kaikkialliseen rakkauteen, joka on aina satanut heidän ylleen. Mutta rakkauden sade ei ole mennyt minnekään. Se on tänään sama kuin aina ennenkin. Jotta voisit tuntea sen, sinun tulee olla kuin pieni lapsi, jonka sydän on haavoittuva, avoin. Ja varmasti tuo Korkein Olemus tulee olemaan kanssasi kuten Hän on aina ollutkin.

Henkisellä tiellä kaksi ominaisuutta ovat äärimmäisen tärkeitä. Ensimmäinen ja tärkein on vilpitön pyrkimys. Sitä ilman henkinen elämä on kuin ylämäkeen tapahtuvaa taistelua. Sinun tulee täyttää sydämesi ja henkesi täydellisen vilpittömällä pyrkimyksellä. ”Oi Korkein, tulen saavuttamaan Sinut enkä anna minkään asian tulla esteeksi!” Tällainen vilpitön pyrkimys on ehdottoman välttämätön henkisellä tiellä. Muussa tapauksessa – jos haluat puoliksi Korkeinta ja puoliksi muita asioita, silloin saat puolet ja puolet. Mutta et varmasti saavuta korkeinta päämäärää.

Niinpä henkisellä tiellä tulee kehittää täydellisen vilpitöntä pyrkimystä. Ja mikä muu voi lopultakaan olla tärkeämpää kuin oppia tuntemaan sisin Yksi, tuo kaikkialla läsnä oleva Yksi, joka on sisin Itse. Siispä ota vilpittömän pyrkimyksesi pieni liekki ja puhalla siihen kunnes se on kirkas, loistava ja kaiken voittava. Ja antaudu tuolle liekille; se on jumalaisen intohimon liekki. Anna tuon liekin nielaista itsesi. Älä anna minkään muun intohimon häiritä mieltäsi. Tämä on henkisen menestyksen tärkein näkökohta.

Mutta tämän intohimon myötä on myös toinen näkökohta joka on hyvin tärkeä henkiselle edistymiselle. Se on Brahma Sadhana (meditaatio jonka päämääränä on Korkein Tietoisuus). Tulee kiinnittää mieli henkiseen päämäärään eikä antaa minkään koskaan horjuttaa itseään. Sinulla ei pidä olla ainoastaan intohimoa, sinulla tulee olla myös päämäärä. Sinun tulee tietää minne olet menossa. Jos haluat mennä New Yorkista LA:han, mutta et tiedä missä se on, varmasti matkasi tulee olemaan vaikea. Samaten jos haluat saada Parama Purusan, sinun tulee tietää missä Hän asuu. Sinun tulee kiinnittää mielesi Häneen, henkiseen päämäärääsi, eikä koskaan poiketa tieltä. Pidä Hänet aina edessäsi.

Miten se tapahtuu? Noudattamalla Yamaa ja Niyamaa, tekemällä Brahma Sadhanaa, ajattelemalla Korkeinta. Jos tämä keskittyminen Hienosyiseen yhdistetään sydämen voimakkaaseen intohimoon, varmasti kuljet Häntä kohden nopeasti. Ja jos haluat nopeasti edistyä henkisesti, sinulla tulee olla menetelmä, oikeantyyppinen sadhana. Kun haluat lähteä matkalle, tarvitset sopivan kulkuneuvon. Ja jos matka on pitkä ja sinulla on vain kengät jalassasi päästäksesi San Franciscosta New Yorkiin, se vie aikamoisen tovin, eikö vain. Mutta jos otat suihkukoneen, tapahtuu matka paljon nopeammin.

Samaten jos sinulla on oikea menetelmä, jolla keskität mielesi,  jolla ajattelet Korkeinta; jos sinä ymmärrät mikä on päämääräsi, kehität hartautta ja sulatat itsekkyyden siemenet pyyteettömän toiminnan kautta,  jos sinulla on intohimoa saavuttaa päämääräsi ja jos pidät Rakkaimpasi mielessäsi, varmasti onnistut erinomaisesti henkisessä elämässäsi.

Monilla ihmisillä on erilaisia haluja ja intohimoja sisällään. Mutta kaikkien näiden intohimojen alla on intohimo Suureen. Se on ihmisluonteen peruskaipuu. Mutta ihmisen mieli on kuin apina. Se menee ymmälleen, se kiinnostuu muista asioista ja paneutuu niihin. Onko kukaan teistä huomannut nämä ilmiöt? Mieli hyppii sinne tänne.

Ja siksi sinun tulee ruokkia Korkeinta kohtaan tuntemasi rakkauden, intohimon liekkiä. Tarvitset tätä liekkiä. Ruokit sitä samghalla, henkisten ihmisten seuralla, kiirtanilla, mantran laulamisella, hartailla lauluilla, hartaalla sydämellä. Anna tuon haavoittuvan lapsensydämen, jota et näytä kenellekään, anna sen nousta pintaan. Laula kiirtania, tanssi, tanssi koko sydämelläsi. Tanssi koko rakkaudellasi. Laula koko rakkaudellasi ja istu sadhanaan, meditaatioon sydän avoinna. Anna tuon loistavan rakkauden, joka on kotoisin kaikkialla läsnä olevasta Itsestä, yhdestä kauniista tietoisuudesta, yhdestä ehjästä olemassaolosta, Paramatmanin yhdestä sielusta tulla sinuun. Anna sen olla sinussa. Ole yhtä sen kanssa mitä todella olet. Älä päästä mitään sinun ja tämän jumalaisen rakkauden väliin. Älä anna minkään tulla väliin.

Ansaitset sen. Mutta sinun tulee avata sydämesi täydelleen. Avaa sydämesi kokonaan.  Olette kaikki Korkeimman lapsia. Hänen suuruutensa on teissä jokaisessa. Olette kaikki suuria. Olette suuria rakkaudessa.

Nyt on oikea hetki. Älä odota huomiseen! Se on kaukana, ymmärrätkö? Huominen ei tule koskaan, oletko huomannut sen? Sinun täytyy tehdä se tänään. Tänään on se hetki, nyt on se hetki. Jumalaisuuden liekki on sisälläsi. Anna sen palaa kirkkaana. Anna sen nielaista sinut. Uppoudu rakkauden valtamereen. Uppoudu kaikkialla läsnä olevaan, ehtoja vailla olevaan rakkauteen. Se on syntymäoikeutesi, siihen sinä kuulut.