Planeetan eloonjäämistaistelu

 1.11.2016

Muistatko, mitä sanoin vuonna 2000? Sanoin että maailman suuri eloonjäämistaistelu ei tapahdu vuonna 2000, vaan se nousee eteen vuosien 2015-2020 aikana. Meneillään oleva ilmastonmuutos on erittäin vaikea ongelma. Vakavimmat seuraukset voidaan vielä estää tässä vaiheessa, mutta jos ne ylittävät kriittisen rajan, tulevaa suurta planetaarista katastrofia ei voida estää. Jos ihmiset viruksen lailla ylikansoittavat ja tuhoavat maan, Äiti Maa iskee takaisin. Hän tekee joksikin aikaa planeetan elinkelvottomaksi ihmisille, ja sitten korjaa taas kaiken. Maalla on oma älynsä, ihmiset ovat hänen lapsiaan, ja heidän olisi paras kuunnella Äitiään. Hän voi olla kovaotteinen jos he eivät kuuntele. Hän korjaa ihmisten virheet. Kyllä Äiti Maa itse selviää.

Uskon kuitenkin, että voidaan saada aikaan sovinto hänen kanssaan, mitä nopeammin sen parempi. Mutta mitä pitemmälle joudutaan, sitä työläämpää on kääntää kehityksen suunta, ja lopulta suunnanmuutos ei ole enää mahdollinen, ainoastaan Äiti Maa itse voi tehdä sen. Hänellä on erilainen aikakäsitys kuin ihmisillä. Ihmiset ovat hyvin lyhytikäisiä. Vie jonkin aikaa, jotta Äiti Maa saa tilanteen korjatuksi. Mutta vaikka ihmiset ovat joskus hyvin typeriä, he ovat myös hyvin kyvykkäitä. Sitten kun he oivaltavat, että on tosi kyseessä ja ryhtyvät toimiin, he voivat tehdä paljon, mutta jos he odottavat liian kauan, tilanne ei enää ole hallittavissa. Tähän tulee suhtautua erittäin vakavasti.


Toinen kysymys koski Yhdysvaltojen presidentinvaaleja. Kysyjä on hyvin huolissaan siitä, että toinen ehdolla olevista johtajista saattaa olla henkisesti tasapainoton ja aiheuttaa ydinasesotia ja diktatuurin.  Minä kuitenkin uskon, etteivät nuo uhat toteudu. Maailma on muuttumassa, ja on niitä, jotka vastustavat tätä muutosta, jotka tahtovat, ettei muutosta tapahdu. He haluavat taistella muutoksia vastaan, he pelkäävät. Kysyjä ihmettelee, millaisessa yhteiskunnassa hän oikein elää, kun siinä suuri enemmistö ihmisiä valitsee johtajakseen henkilön, joka mitä ilmeisimmin on mieleltään tasapainoton. Peloissaan olevat ihmiset tekevät tekoja, jotka eivät perustu järkeen. Ihmiset pelkäävät, koska on tapahtumassa muutos, ja he tuntevat sen eivätkä koe oloaan turvalliseksi. Naisen valitseminen maan johtajaksi on osa tuota muutosta; nämä ihmiset pelkäävät menettävänsä vaikutusvaltansa, määräämisvaltansa, maskuliinisuutensa. He haluavat mennä ajassa taaksepäin, ajatellen voivansa rakentaa menneisyyden uudelleen, tuoda 50-luvun takaisin. Mutta ei tule enää koskaan vuotta 1950; myös sen aikainen taloudellinen asetelma on iäksi mennyttä. Välttämättömyyden pakosta tästä maailmasta muodostuu yksi yhtenäinen kokonaisuus. Ja ilmastonmuutos on yksi niistä pakottavista tekijöistä, joiden vuoksi ihmisten on työskenneltävä yhtenä planeettana, yhtenä yhteiskuntana, yhtenä kokonaisuutena, tai kuoltava. Valinta on lopulta hyvin yksinkertainen. Ja kun ihmiset tajuavat, mitkä vaihtoehdot heillä on valittavana, uskon, että he valitsevat yhdessä elämisen ja toimimisen.